Stukjes en beetjes
Door: Guido Overzet
Blijf op de hoogte en volg guido
05 Februari 2011 | Nieuw Zeeland, Queenstown
Deze keer een iets minder spectaculair blogje, gewoon wat dagen uit het leven van een backpacker. Hoop dat ik jullie nog steeds kan blijven boeien met mijn lange verhalen ;-). Ik begin Nederland een klein beetje te missen. Ten eerste natuurlijk Jasmijntje, waar ik straks mee ga samenwonen, dat is iets om naar uit te kijken. Daarnaast het eten: broodje kroket, frietje speciaal, chinees en vooral: een flink stuk jonge graskaas! En de gezellige stadjes, zoals Utrecht. Maar d’r zit gelukkig nog heel wat moois aan te komen in Australië, dus daar kijk ik dan ook wel weer naar uit!
01-02-2011 Een stukkie rijden
Viel mee, ik kwam vanochtend gelukkig vrij snel en makkelijk m’n bed uit zonder al te veel spierpijn. Had alles al ingepakt, dus kon relaxed nog ff een douche nemen en ontbijten. Daarna een flink stuk gereden, 450 in totaal. Gaat ietsjes langzamer in Nieuw Zeeland, veel wegwerkzaamheden en voorrangsbruggen van een rijstrook breed. We zitten nu in ’t stadje Mount Cook, bij de bekende berg. Kale omgeving, d’r groeit bijna niets. Wel mooi. Toen we aankwamen was ’t nog lekker weer, morgen zou ’t slechter worden. Gelijk maar ff een wandeling gemaakt naar een meertje waarin ijsbergen dreven. Leuk om te zien. Had wel last van m’n knieën, dus was blij dat ’t maar een uurtje lopen was. Vervolgens ingecheckt bij de camping, we waren allemaal erg gaar. Rob ging eten koken, dus ik maakte van de gelegenheid gebruik om lekker op m’n bed Friends te liggen kijken en bier te drinken.
Na ’t eten ff snel afwassen en weer verder gekeken. Daarna de jongens het kaartspel ‘Yaniv’ geleerd, was lachen. Alleen irriteerden we blijkbaar onze oude buurman nogal, want toen we buiten kwamen voor ’t tandenpoetsen schold hij ons uit, deed de Hitlergroet en stak z’n middelvinger op. In etappes dan, want telkens stak ’t ie ff z’n kop buiten de deur om wat te schreeuwen en deed die vervolgens weer op slot. Onze held op sokken. Verrekte Cookwaus, noemden wij ‘m (inside joke). Voor morgen dus slecht weer op de planning. Ben ik wel blij mee, kan ik weer wat dingetjes organiseren op de laptop en wat herstellen van de Milford Track. Wel lullig voor de jongens, die wilden graag een grote wandeling maken…
02-02-2011 Een stukkie wandelen
Nou, onze held op sokken had vanochtend weinig meer te zeggen. Om kwart over acht werd Michel wakker om ’t weer te checken en zag hem de auto inpakken. Toen zijn we met z’n drieën voor ’t huisje gaan zitten en hem aan gaan zitten staren. Geen grote bek of middelvingers meer. Uiteindelijk vond ik ’t eigenlijk ’n zielig oud mannetje die zich waarschijnlijk al een tijdje heeft liggen ergeren totdat hij ontplofte. Maar had ’t dan normaal gevraagd, denken wij dan. Toen de man wegreed weer terug naar bed. Ik had geen zin meer om te slapen, dus heb liggen lezen en blog zitten schrijven (had nog wat dagen te doen van de Milford Track) en foto’s uitsorteren. Moeilijk, want ik had zo veel mooie foto’s! Niet normaal! Uiteindelijk gingen we om half een ’s ontbijten.
Vannacht ging ’t weer echt als een gek te keer, het stormde hard. Het was middags flink opgeknapt, dus we besloten een lange wandeling te gaan maken. Rob en Michel gingen de berg op (zo’n 1200 meter), ik en Joep gingen door de vallei naar een gletsjermeer lopen. Duurde ongeveer drie uurtjes, dus viel wel mee eigenlijk. Prachtige omgeving, die bergen met sneeuw erop! Maar na een tijdje weer last van m’n knieën en had ik ’t eigenlijk wel gehad. Manke Nelis heeft toch doorgezet en weer wat mooie foto’s kunnen maken. De rest van de dag was echt superweer, geen wolkje aan de lucht en op een gegeven moment windstil. Je kon de hele dag in je t-shirtje en korte broek buiten lopen.
Na de wandeling gingen de jongens pannenkoeken bakken, terwijl ik nog wat aan m’n blog ging werken (d’r gaan nog aardig wat uurtjes in zitten, zo tussen neus en lippen door). Na de afwas het restaurant opgezocht (inmiddels gesloten), want daar was internet, en daar buiten foto’s ge-upload en naar de zonsondergang zitten kijken. Mooi hoor! Michel kwam er ook nog even bij zitten, was wel gezellig. Daarna nog ff Friends gekeken en gelezen. Lekker chill dagje gehad. Morgen gaan we naar een meer, heb eigenlijk geen idee wat daar te doen is. Ook de laatste dag dat Rob nog voor ons eten zorgt, daarna gaan we weer naar Queenstown, Fergburgers halen, stappen en Rob op het vliegveld droppen. Joep heeft besloten niet mee te gaan, die pakt de auto en trekt een paar dagen z’n eigen plan. Alles kan, dat is ’t mooie van reizen.
03-02-2011 Een beetje vissen
Oef, schrikken vandaag toen ik mijn bankrekening zag. De eerste helft van m’n geld is al op, en ik heb nog vier maanden te gaan… Mr creditcard had een flinke hap genomen. Logisch, want ik had aardig wat grote kosten hiermee betaald. Maar goed, denk dat Rob en ik superzuinig moeten leven als we terug in Aussie zijn. Eerst nog ff met Joep en Michel een paar dagen vanuit Melbourne naar Sydney rijden. Dan daar twee weken zijn, kijken of ik toch niet ’s wat moet werken. Dan is het al half maart en gaan Rob en ik eerst naar Perth en vervolgens naar Darwin rijden. Weet niet precies hoeveel km’s dit zijn, maar zal me niets verbazen als het er 20.000 zijn of zo. Flink doortrappen dus (gelukkig rijdt de auto op gas, als we dat tenminste kunnen krijgen). We hebben namelijk twee maanden de tijd om in Darwin te komen, want daar hebben we ook nog wat tijd nodig om de auto weer te verkopen. Het ligt in mijn bedoeling om op 2 juni weer terug naar huis te vliegen. Vraag me niet waarom die datum, die zit gewoon in m’n hoofd. ’t Kan een paar dagen gaan schelen. Om geld te besparen zullen we een tentje kopen en een derde persoon mee laten reizen. Verder zo goedkoop mogelijk gaan koken en alleen de highlights gaan bekijken. ’t Enige waar niet op bezuinigd zal worden is goon denk ik ;-) Tsja, reizen is duur…
’s ochtends ingepakt en wegwezen. Klein stukkie gereden naar een plaatsje dat Lake Tekapau heet. Je raad ’t al, we zitten naast een mooi meer! ’s Middags wilden de jongens ff vissen. Ik vond ’t prima, kon ik erbij gaan zitten en m’n boek uitlezen. Het grappige was dat geen van drieën nog nooit met een werphengel had gevist, dus dat ging niet echt totdat ik met al mijn viservaring uitlegde hoe ’t moest ;-). Niets gevangen, dus er moest op een andere plek gevist worden. Rob en ik hadden d’r geen zin meer in, dus zijn naar de camping gereden. Internetten (heb nu een dag gekocht voor $12,-) en Friends gekeken. Daarna meehelpen met koken. We maken altijd enorme hoeveelheden, mensen vragen altijd voor hoeveel man we koken. Als we dan zeggen dat het voor ons vieren is, zeggen ze dat ze daar de hele week mee doen. Bij ons gaat ’t altijd op (hoewel Michel en Rob daar het grootste aandeel in hebben). ’s Avonds wederom Friends gekeken, blijft lachen. Daarna ff Yaniv gespeeld. Weinig gebeurd dus, maar da’s ook wel weer eens lekker.
04-02-2011 een beetje stappen…
Echt supergoed weer vandaag! Zonnig en 25 graden. Vanochtend weer een goeie 230 kilometer gereden naar Queenstown, laatste dagje voor Rob in de huurauto. Daar weer ingecheckt in de Hippo Lodge (die beviel ons erg goed de laatste keer) en wat boodschappen gehaald. Joep ging ervandoor met de auto voor twee dagen, die wilde een hoop Lord of te Rings locaties bekijken. ’s Middags begonnen met een film te kijken, daarna een biertje gedronken en een Fergburger gehaald. Was weer erg goed. Toen douchen en een aantal biertjes gedronken terwijl we een prachtig uitzicht hadden op het meer, Queenstown, de bergen en de zonsondergang. Vervolgens ff binnen t.v. gekeken, tot half twaalf. Toen hadden we met Jeff (van de Milford track) afgesproken om te gaan stappen. In de eerste kroeg begonnen met theepotten gevuld met allerlei soorten sterke drank. Gewoon shotjes atten, ook wel ’s leuk. Daarna naar de volgende kroeg, was op zich niet veel te beleven maar wel ff een tijd staan kletsen met een Maori kerel die half Europa gezien had. Toen naar de laatste kroeg waar ’t weer wat drukker was. Was erg gezellig! Toen we naar de volgende wilden, bleek zo’n beetje alles om drie uur ’s nachts te gaan sluiten. Aangezien ik toch al door m’n geld heen was vond ik het geen ramp en zijn we maar weer teruggelopen naar ’t hostel.
05-02-2011 Een beetje lummelen…
Vandaag echt niet veel gedaan, lekker! Uitgeslapen tot half tien, natuurlijk weer ’s een kater. Douchen en daarna naar de Mac gelopen voor ’n flink VET ontbijt. Wel lastig waar we zitten in Queenstown, want we moeten elke keer een vet steile heuvel af om naar ’t centrum te gaan (slechts 10 min. lopen). Opa heeft ‘r wat meer tijd voor nodig met z’n gevoelige knietjes. Daarna mogen we de heuvel weer op, hetgeen nog meer tijd nodig heeft (geloof me, hierop wil je geen hellingproef doen). Gelijk maar ff een film gehuurd en die gekeken. Daarna rest van de tijd op de laptop gezeten, dingetjes uitzoeken en blog schrijven.
Om zes uur konden we 't niet laten en zijn we nog een Fergburger gaan halen. Wat zijn die dingen lekker zeg! Ik zat barstensvol, maar voor Michel en Rob was dit alleen een voorgerechtje. Rob heeft dus nog spaghetti gekookt. Daarna afgewassen en wat films gekeken met veel mensen, de woonkamer zat vol! Ik zal wat dat betreft wel blij zijn als ik niet meer alles hoef te delen met mensen en mijn spullen gewoon kan laten liggen waar ik ze heb neergelegd. Anyway, morgen nemen we afscheid van Rob en rijden we naar Dunedin. Ben benieuwd wat daar te beleven valt!
Nog ff wat reacties:
@ Rik: Moet je zeker doen, die wandeling! De foto’s staan er nu bij. Thanx dat je mijn blog leest (en die van Michel) en voor je reactie. En werkse (niet teveel koffie drinken he)!
@ Tom: Ben benieuwd hoe je ’t gaat vinden, ’t regent er 80 % van de tijd… Wanneer ga je naar NZ?
@ Ja, was ff koud idd. Maar was zeker gezellig en een mooie ervaring! Doe Fred een knuffeltje van mij en geef ‘m maar een extra koekje!
@ Niels: Ha kerel, hoest met jou dan? Leuk dat je meeleest! En m’n moeder waardeerde ’t enorm dat je haar de groetjes doet :)
@ Erna: Baco’tje, ook niet verkeerd! Ik ga proberen zo lang mogelijk op m’n schoenen door te lopen, kijken hoe lang ze ’t vol houden! Geld sturen mag altijd, naar de stichting ‘Help Guido de winter door’ :)
@ Ome Eejk: Thanx! Ja, ’t gaat goed te keer daar met die storm! Groetjes aan de kids!
@ Tante Sylvia: Ook thanx! Wellicht is fietsen in NZ dan iets voor jou? ;-)
@ Jacques: Ik zal ’s proberen uit te vogelen wat voor verhaal er achter zit! ’t Zijn in ieder geval wel gave dingen om te zien hier allemaal.
@ Oom Raimond: Je moet je grenzen blijven verleggen, zegt men! Ik zit nu in Queenstown en van de berg naast mij is men volop aan het parapenten! Cool om te zien. Wellicht kan ik ooit een cursus bij jou nemen als je je instructeurdiploma hebt? Groetjes!
@ Hillie: Ja, lijkt me ook gaaf! Heb Jeff gisteren nog gesproken, hij neemt altijd eigenlijk alleen maar toeristen mee op z’n vluchten, dus dat is hij wel gewend. Leuk dat je meeleeft in mijn schrijfsels, dat doet me goed!
@ Piet: Thanx, zal ik doen! Geniet jij van je weekend in Nederland! En waar ga je hierna weer naartoe, Spanje? Groeten aan m’n moeder :)
05 Februari 2011 - 08:17
Jasmijn:
Eigelijk heb ik niet veel te zeggen op je blog.
Wel een beetje oppassen met je knieën! Niet goed om die nu kapot te lopen.
Ik snap nu trouwens hoe je zo dronken kwam, vind je het gek met die shotjes... :-P.
Geniet nog maar even van NZ, want straks ga je weer naar het land met al de natuurrampen.
Dikke kus -
05 Februari 2011 - 08:31
Yvonne:
Hai Guido... Leuk weer om te lezen. hahaha en wat zul jij strax, wanneer je terug in NL bent, weer kunnen smullen van die "hollandse" dingen die je nu nog heel eventjes moet missen. Hihi, kun je raden wat wij zo nu en dan doen wanneer we weer eens in NL zijn: broodje kroket eten of iets anders wat hier niet of nauwelijks te verkrijgen is, Kaas kopen (maar dan de belegen versie)... naja zeg maar gerust: inslaan ;-). Ach, elk land zijn lekkernij, maar typisch dat je toch bepaalde dingen wel "mist" na een tijdje. Heel veel succes nog met alles en geniet er van.
Liebe Grüße aus Österreich
Michel, Yvonne & Aico
06 Februari 2011 - 13:09
Henk:
Hoi Guido man... Blijf je blog lezen als ik kan en vind het erg fijn voor je dat jij zoveel meemaakte.
Hier is alles best behalve ZO VEEL SNEEUW!! Het wil niet ophouden (vandaag weer 30 cm!)
Ga vandaag een kalkoen bakken... hebben ze lekker niet in NZ eh? ... ha,ha...
Oh ja, nog iets... "Samen wonen!?" -
06 Februari 2011 - 22:18
Harm:
Fijn om te lezen dat je ook goed weer hebt gehad in Mt Cook. Dat maakt het toch een stuk mooier. Ik zit inmiddels in Dunedin, ook erg mooi. Geniet er nog van en doe rustig aan met je centjes want je moet nog ff!Bedankt voor de geweldige wandelingervaring. Ik kwam btw onze Israelische dames hier in Dunedin weer tegen, erg toevallig! -
10 Februari 2011 - 16:52
Erna:
Ha ha, help Guido de winter door, en daarna de lente zeker ook nog, ga jij maar lekker samenwonen met Jasmijntje, dan zal het allemaal wel goedkomen. Ik ga zo lekker broodje kroket eten, en Syapote, en broodje Unox, daarna chinees halen, ik hou van Holland kijken, rondje over de dijk fietsen, wijntje drinken beneden op de grachten in Utrecht, en al die typische Hollandse dingetjes die jij nu lekker niet hebt, ha ha.
Ga je weer eens voor zo,n lange tijd weg, wat hebben we het hier toch goed he in ons lieve Holland. -
10 Februari 2011 - 18:23
Piet:
Nog ff van uit Nederland ,nu al je knieen naar de kl.... Veel blijven oevenen, maar niet over belasten. Het blijft nog steeds leuk om je blog te lezen. De volgende keer zal het in Polen zijn. Als mijn laptop tenmenste gemaakt is. Die maakt over uren met die trip naar Australie. Blijf vooral genieten. -
11 Februari 2011 - 16:15
Oma Middelkoop:
Hallo Giep, van harte gefeliciteerd met de juiste beslissing om met Jas. verder te gaan.SUPER.Nog enkele weken en dan ben je fijn weer even thuis.Wat een prachtige foto.s, k.heb er echt van genoten, en een schitterende omgeving, wij zien het volgende week vanaf de Mont Blanc.
Doe voorzichtig met je knietjes opa. Groetjes, dukke knuffel van oma middelvinger.