Formule 1 Rijden, Tasmanië en pinguïns
Door: Guido Overzet
Blijf op de hoogte en volg guido
23 November 2010 | Australië, Hobart
19-11-10
Vanochtend voor het eerst geskyped met Jasmijn. Grappig, bij mij was het half negen op de vrijdagochtend, bij haar half elf op de donderdag avond. Met de laptop door het hostel gelopen en m’n kamer laten zien en de auto van Joep en Michel. Daarna uitgecheckt en Melbourne ingegaan. Leuk om even door ’t centrum te lopen, hoewel ik Sydney toch mooier vind. Wii tafeltennis gespeeld in de Nintendoshop. Daarna naar de Walt Disney tentoonstelling gegaan, met originele tekeningen van o.a. Sneeuwwitje en Assepoester. Daarna even bij “Hungry Jacks” gegeten (dit is de Australische naam voor Burgerking). Relaxed!
Vervolgens terug naar het hostel, de auto op gehaald en naar Albert park gereden. Voor de formule 1 liefhebbers onder jullie waarschijnlijk bekend, in dit park in Melbourne wordt in maart een race gereden. Normaliter rijdt er gewoon verkeer. We hebben drie rondjes gereden, ieder een. Ik was als laatste en dit was een originele manier om te leren autorijden in Aussie. Wat is dat wennen zeg! Je zit rechts in de auto, dus moet ook met rechts sturen (of met twee handen). Schakelen gaat met links. De spiegel hangt weliswaar nog op dezelfde plek, maar daar heb ik amper naar gekeken. Gewoon gewend rechts te kijken. Ook de schakelaar voor het knipperlicht zit verkeerd om. Vaak de ruitenwissers aangehad ;-) Daarnaast rijdt je ook op de linkerweghelft, wat echt vreemd is. Rotondes gaan dus linksom. Wennen hoor!
Toen naar de boot gereden en daar ff bezig geweest met inchecken. We hebben stoelen geboekt i.p.v. een hut, maar deze zijn echt super! Je benen kunnen omhoog, stoel naar achteren, kussentje erbij met dekentje… prima! Heb ook nog een stopcontact gevonden voor de laptop, dus heb ff kunnen tikken. Joep kon ff een filmpje kijken. Gelukkig licht gegeten (meatpie), want wat schudt die boot zeg! Het gaat niet hard, maar je voelt steeds een druk op je als in de lift, op het moment dat deze stopt. Dan wordt je wat zwaarder. En dat elke twee seconden: links, niets, rechts. Hopen dat ’t goed gaat. Ben nu op reis met Joep en Michel en da’s erg leuk. We hebben een beetje dezelfde humor en lachen veel. Morgen om zes uur komen we aan in Tazzie!
20-11-2010
Om ongeveer zeven uur konden we van de boot af. Voor de verandering weer ’s ontbeten bij de Mac (met gratis internet, kon ff skypen). Daarna op zoek naar een camping. We kwamen uit in het plaatsje “Penguin”. Gekke naam voor een stad, maar dit is Tasmanië… Daar zaten we in een huisje met drie bedden, badkamer, tv en koelkast. Ff een halfuurtje getukt, was wel nodig. Van de afgelopen twaalf nachten heb ik er vier gemist… Daarna een rotswand beklommen en mooie foto’s van de camping gemaakt en ff langs ’t strand gelopen. Toen met de auto de omgeving bekeken. Wat stadjes ingegaan, boodschappen gedaan en naar informatiebureaus gegaan. Het stadje dankt z’n gekke naam aan de pinguïns die ’s avonds uit zee komen om aan land te gaan.
Het was heerlijk weer, dus lekker buiten op een stoel in ’t zonnetje gezeten en een boek gelezen. Daarna spaghetti gekookt. Toen bij de pinguïns gekeken. We hebben een uurtje gewacht, want ze kwamen alleen toen ’t net donker was. Gelukkig was het volle maan en konden we er toch nog een paar spotten. Grappige beestjes! Daarna een glaasje Goon gehad (nu vijf liter voor 13 dollar, wordt steeds beter), tv gekeken en lekker op tijd gaan slapen.
21-11-09
Nog steeds iets te weinig geslapen, maar goed. Om half negen opgestaan. Michel maakte voor ons hamburgers als ontbijt, want die hadden we nog over van gisteren. Na ’t uitchecken van de camping mocht ik rijden. Weer ff wennen, maar in Tasmanië is ’t niet echt druk, dus dat ging wel goed. Wat is Tasmanië mooi zeg! Een heuvellandschap dat erg groen is. Met de karakteristieke eucalyptusbomen met kale stammen en bladeren aan de top. Daarnaast het prachtige uitzicht op de blauwe zee…
Naar een druipsteengrot geweest, waar we een rondleiding van een uur hebben gehad. Erg mooi. Op een gegeven moment was het helemaal donker en konden we de glimwormen zien. De resonantie in de grot was erg goed, daarom werd ons verzocht een liedje te zingen. We hebben met ons drieën uit volle borst het Wilhelmus gezongen. Michel was zijn lensdopje kwijtgeraakt, en kreeg daarna nog een private tour door de grot met onze aantrekkelijke gids om ‘m terug te vinden… Daarna teruggereden naar Penguin en daar geluncht. Broodjes pindakaas langs de boulevard, daarna ff liggen in de zon. Net vakantie, heerlijk! En dat een half jaar lang… :). Vervolgens naar de ’s zondagse markt geweest. Vijf cassettebandjes voor in de auto gekocht (ik heb m’n oranje klompjes ook al aan het spiegeltje gehangen). Bij de Mac gegeten (vanwege ’t gratis internet) en boodschappen gedaan. Toen naar de volgende camping gereden in Cray Fish Creek. Tot nu toe ’t verste dat ik in de bush ben geweest, echt prachtig. Je had er ook boomhutten, maar die waren boven ons budget. We zitten voor $ 30,- de man per nacht in een cabin, met keuken, douche en televisie. Dat betaal je in de stad voor een gaar hostel… ’t leven kan zo luxe zijn ;-). Een stuk gewandeld, op de trampoline gesprongen en langs een droog liggende rivier gelopen. Daarna vissticks met sla en noodles gegeten en aan de Goon gezeten. Ondertussen lekker relaxed naar de t.v. gekeken. Dit leven bevalt me wel!
22-11-10
Lekker uitgeslapen! Voor ’t eerst sinds ik in Aussie ben, was wel nodig. Tot elf uur, en daarna boekje gelezen. Na ’t ontbijt een stuk langs de rivier gewandeld. Wat is Tasmanië mooi zeg! Daarna naar ‘the nut’ gereden, een grote rots die over de zee en een stukje Tasmanië uitkijkt. Je kon de kabelbaan nemen voor een tientje, maar wij zijn Hollanders dus zijn we omhoog gewandeld. Vandaag veel wildlife geizen, erg leuk. Zo hebben we een Echidna gezien (kruising tussen een egel en stekelvarken) en iets wat voor een Wombat door kon gaan. In de oceaan zagen we Walvissen of Orca’s omhoog springen (ze waren zwart met een witte onderkant). Daarna een stuk gereden naar ‘the Dip Waterfalls’. Deze waren echt mooi om te zien (zie foto’s). Ook hebben we ‘the big tree’ gezien, de grootste boom die ik tot nu toe in m’n leven heb gezien. ’s Avonds zelfde maaltijd als gisteren gemaakt (lekker cheap!) en gechilled. Film gekeken op laptop en wat t.v. gekeken. Vandaag afkicken van de McDonald’s en de Goon, want anders wordt ’t toch te gek en te duur. Morgen gaan we een stuk door een natuurpark rijden en via een glijbaan van 100m lang naar een moeras glijden. Daarna naar Cradle mountainBen benieuwd!
@ Jasmijn: Zijn idd mooie bomen, ze staan in Sydney in veel achtertuinen. Gaaf hoor! Xxx
@ Erna: Zijn dit genoeg mooie foto’s voor je? ;-)
@ Josje: In Tasmanie nog geen kakkerlak gezien! ;-)
@ Robert: die zijn niet meer te tellen man, ben nu aan ’t afkicken!
@ Jeroen: Wat wil je als je met twee jongens reist en er geen vriendin in de buurt is ;-) En Tassie is echt een aanrader!
@ Jelmer: We zijn in Penguin geweest, hebben de Dip falls en big tree gezien. Morgen staat Cradle mountain op de planning. Tassie is erg mooi! Geniet ervan in Melbourne, en groeten aan Daan!
23 November 2010 - 00:29
Rob:
Nog goedkopere goon?? Fantastisch!! Gaat je goed daar zo te horen, heel mooi!! Geniet ervan!! -
23 November 2010 - 08:27
Jasmijn:
En nog steeds maak je genoeg mee!
Wel leuk wat jullie daar allemaal doen en mee maken! (Ben wel een beetje jaloers op je... )
En die foto met de pinguïn is erg leuk, hij zit er vrij rustig bij!
Laat maar weer weten wanneer je weer internet heb!
xxxxx -
23 November 2010 - 21:07
Erna:
ja hoor, je komt al aardig naar de 200 foto.s Niet zo moeilijk he, als je zo veel meemaak,
, jullie daar lekker 23 gr. en zonnetje, en wij in afwachting van de eerste sneeuw en temp. van rond het vriespunt overdag.ff doorzetten, voordat we er erg in hebben is het hier ook weer voorjaar,liefs -
24 November 2010 - 20:44
Ans:
Hoi Guido, Grappig de foto met de pinguin. Misschien had je wel een kwaliteitsonderzoek naar de beste hamburgers kunnen doen. Genoeg te zien en te doen als we de verslagen lezen. En we zijn jaloers op het zonnige weer!! -
28 November 2010 - 11:38
Piet:
Ha Giep,een wat late reactie.
Maar ja eidelijk weer een weekend thuis.
Mooie foto,s ,kan me best voorstellen dat dit je bevalt. Je hebt nog wat maanden te gaan,dus nog heel veel plezier daar.