Cairns: welkom in ’t paradijs - Reisverslag uit Cairns, Australië van guido overzet - WaarBenJij.nu Cairns: welkom in ’t paradijs - Reisverslag uit Cairns, Australië van guido overzet - WaarBenJij.nu

Cairns: welkom in ’t paradijs

Door: Guido Overzet

Blijf op de hoogte en volg guido

07 Maart 2011 | Australië, Cairns

Ha mensen!

M’n eerste weekje alleen reizen zit er op. Moest er ff aan wennen, maar ben veel leuke mensen tegengekomen en heb een hoop gave dingen gedaan. Deze week doorgebracht in Cairns, lekker in de tropen! Om maar met de deur in huis te vallen: ’t geld is bijna op en over vier weken zal ik thuiskomen, woensdag zes april. Maar ik weet wel dat ik Australië echt supervet vind en zeker een keer terug ga komen.

02-03-2011 naar Cairns
Eerst nog ff een stukkie over gisteravond. Ik ging dus met Josh naar een Belgische kroeg om wat biertjes te doen. Wel leuk, leek wel wat op Olivier, de kroeg waar ik in Utrecht vaak kwam. Bier was duur! Heb $ 25,- betaald voor twee Duveltjes. Was wel erg lekker! En erg sterk, zo’n 8,5 %... We hadden mazzel, raakten aan de praat met een Aussie en die trakteerde ons op een derde Duveltje. Nou, toen had ik ‘m weer ’s aardig hangen. Terug in ’t hostel ff scheren, douchen en Friends kijken.

Door ’t bier vanochtend geen zin om op te staan, maar moest om 10 uur uitchecken. De ochtend besteed aan foto’s uitzoeken. Om 12 uur werd ik opgehaald door de shuttle. Aan het stuur zat een grappig Indisch mannetje dat echt als een gek door de stad heen scheurde. Heb erg gelachen. Toen een poos op ’t vliegveld zitten wachten, inchecken en winkeltjes bekeken. Om half vier ging ’t vliegtuig. Ongeveer drie uurtjes vliegen (mijn tiende vlucht sinds deze reis!). De tijd besteed met tikken, Friends kijken en lezen. O ja, ik ging een uur terug in de tijd. Nu nog maar 9 uur verschil met Nederland.

Aankomen in Cairns. Heet! Ongeveer 31 graden en vochtig. Grappig, vanochtend vond ik ’t koud in Sydney, 23 graden en bewolkt. Was aan ’t overwegen mijn lange broek aan te trekken. Nu zou ik daar wel weer naar terug willen, zweet mij hier kapot! Wel een mooie omgeving. Veel groen en regenwouden. Gelukkig geen regen gehad vanavond. Aangekomen bij ’t hostel, de Duckwood Inn. Lekker goedkoop! Vijf nachten voor iets van 80 dollar, da’s weer wat goedkoper dan de YHA. Op mijn kamer bleken een paar Nederlanders te zitten. Grappig, want ik begon eerst in ’t Engels te lullen. Daarmee eten wezen halen in een goedkope tent (had een bon gekregen) met een groot glas bier, boodschappen gedaan en een biertje gedronken buiten. Man, nog steeds heet! Morgen maar de stad uitchecken. Wel chill, zit op een negen persoons kamer, maar we zijn maar met z’n drieën. Hoop dat ’t zo blijft!

03-03-2011 aan het einde van m’n geld blijft er nog een stuk reis over…
Vandaag Cairns ingegaan. ’t was gelukkig lekker weer, dus dat was mooi (scheen de vorige dagen echt veel geregend te hebben). Wel weer een paradijsje hoor, met palmbomen. Echt tropisch! Heb lekker wat rondgestruind en wat tourtjes uitgezocht. Ga morgen twee duiken maken op ’t Great Barrier Reef, dat heb ik altijd al willen doen! Ben ik de hele dag mee weg, dus is super! Daarnaast ga ik zondag mee met ‘Barefoot Tours’, dat wordt georganiseerd door een echte Aussie die ons meeneemt naar ’t regenwoud. Hij is een soort Steve Irwin, die vol passie over de natuur kan vertellen. Schijnt enorm leuk te zijn, met een bbq aan het einde van de middag. Lijkt me lachen!

Goed, m’n Engels was weer opperbest. Ik zat met een stevige dame uit Fiji te praten om een tour te boeken en ik wilde zeggen dat ik ingeënt ben tegen Dengue (schijnt hier voor te komen). Ik zei dat ik een “prick” had gehad, wat hier dus “penis” betekent. Ze begon al enorm te lachen, en toen wilde ik zeggen dat ’t soms moeilijk voor mij is om Engels te praten. Dus ik zei: “it’s hard sometimes…” Nou, toen had ze ’t helemaal niet meer. Was wel erg leuk. Daarnaast heb ik vanochtend voor ’t eerst op de Didgeridoo gespeeld. Moeilijk! Maar echt een enorm gaaf instrument, je kunt er echt van alles mee zonder een noot te hoeven lezen. Je gebruikt verschillende klanken, vibraties van je lippen en kan zelfs woorden maken in dat ding. Ik ben aan ’t overwegen er eentje te kopen, maar alles bij elkaar kost dat zo’n $400,- inclusief verzending naar Nederland. Krijg er dan ook een aantal lessen bij. Lijkt me wel echt de moeite waard, maar moet eerst maar ’s kijken of ik ’t kan betalen.

Wow! Ik keek vanmiddag dus maar eens een keertje op internet bankieren. Bleek alweer in ’t rood te staan. Heb m’n laatste spaargeld overgeheveld en heb nu nog wel wat over, maar ’t is niet veel meer. Goed, het leven bestaat uit keuzes maken. Ik kies er voor om niet te gaan werken, dat ga ik in Holland doen (en veel ook). Dat is ook omdat ik in Augustus wil verhuizen en daar ook wat voorbereidingstijd voor nodig is. Kijk, komt er een kans voorbij ergens dan zal ik best wel een paar daagjes wat willen doen. En eigenlijk wil ik eigenlijk een klein beetje luxe leven. Een biertje, iets gezonds eten (of juist niet), wat leuks doen. Ben geen stapper, dat scheelt al weer enorm. Maar what’s the point om hier te zijn, als je geen leuke dingen kunt doen? Kun je net zo goed thuis wat nuttigs doen. Anders verveel ik me alleen maar. Goed, geen extra inkomsten, weinig bezuinigen. Ergo: het enige waar ik op kan bezuinigen is de tijd die ik weg ben.

Over die tijd gesproken. Heb anderen over de Oostkust gehoord, die zeggen dat natuurparken gesloten zijn vanwege ’t water. En eerlijk gezegd vind ik Cairns al een kleine stad, dus de rest zal nog wel kleiner zijn. D’r zijn een paar hoogtepunten die je aan moet doen, dus die wil ik graag zien. Ik zal dus geen zes weken nodig hebben, maar maak er vier van. Schijnt nog ruim voldoende te zijn. Ik had hoge verwachtingen van Brisbane, om daar wat tijd door te brengen, maar ook dat schijnt saai te zijn (ivm) overstromingen. Het reizen is hier trouwens soms nog wat lastig door die zelfde overstromingen, soms gaat de bus een paar dagen niet.

Heb China Airlines weer gebeld en de datum naar voren gehaald. Wordt nu 4 april dat ik vertrek en kom op 6 april aan, dus al over vijf weken. Heb mazzel met de vlucht, want blijf nu maar een dag in Taipei. Kom om 5 uur ’s ochtends aan en vertrek weer om 10 uur ’s avonds. Geeft me mooi de tijd om de Taipei 101 te gaan bezichtigen! Heb dan trouwens alsnog zo’n vijf maanden gereisd, niet verkeerd. Zou weinig dingen anders hebben gedaan, dus ben achteraf wel erg blij met wat ik allemaal mee heb mogen maken. O ja, voor degenen die gewed hebben dat ik in Maart al weer terug kom: Ain’t gonna happen!

Goed, de rest van de middag was heet! 37 graden en benauwd. Een beetje door de stad gelopen en ff bij de Lagune gelegen, waar half Cairns naartoe gaat. Erg mooi gemaakt, een soort zwembad bij de zee. Toen was ik ’t alweer zat en ging naar ’t hostel toe. Daar ff ’t zwembad ingedoken, heerlijk ff afkoelen! Er lag ook een fiets in, dus daar heb ik ff op lopen trappen in ’t water. Je moet toch alles ‘s geprobeerd hebben… Vervolgens tijd voor Friends en daarna naar de Mac gelopen voor avondeten (voor $7,50 is dat nog aan de goedkope kant). Toen weer naar de Lagune. Een hele andere setting, gaaf! De zon was aan ’t ondergaan en dat trekt weer andere mensen aan. Overdag is het er kijken en bekeken worden met allemaal jonge mensen, ’s avonds komen de toeristen en gezinnetjes. Ik heb een tijdje op een betonnen rand naar de zonsondergang zitten kijken. Het was inmiddels lekker afgekoeld, zo’n 30 graden. Vervolgens nog een stukje over de promenade gelopen. Daarna naar ’t hostel, d’r waren weer nieuwe Hollanders in onze kamer (nu gebombardeerd tot Kamp Holland), dus was wel gezellig. Biertje gedaan en lopen kletsen.

04-03-2011 Een dagje uit het leven van een duikinstructeur
Wow, goede dag gehad vandaag! Vanochtend om acht uur in de haven zijn om lekker te gaan duiken! Met de boot was het zo’n anderhalf uur varen naar de locatie, het Moore Reef. Gelukkig niet al te druk, d’r zaten zo’n 20 man op. De meeste gingen snorkelen, een paar gingen een introductie duik maken en ik was de enige ‘certified diver’, best wel grappig! Had enorm veel mazzel, want ik ging samen met een ‘Dive Master’ duiken die mijn gids was. Dus met z’n tweeën, scheelt enorm in wat je kunt doen en zien! Nog leuker, deze gids kwam uit Holland! Dus de hele dag lekker Nederlands lopen lullen. Hij was 19 jaar en al iets van 2 jaar in Australië. Wilde hier ook niet meer weg, had al een verblijfsvergunning gekregen. Zijn werk bestond dus uit duiken met mensen, was echt zijn passie. En als hij een dag vrij had, ging hij gewoon alsnog met de boot mee om zelf te gaan duiken. Prachtig vind ik dat. Anyway, voordat we op locatie waren gingen we eerst langs een boot (Kangaroo Lookout) die daar voor anker lag. Het is een soort drijvend hostel waar mensen overnachten. Had ook nog overwogen om dat te doen, want je krijgt dan zes duiken (waarvan eentje ’s nachts) en een overnachting. Paste alleen niet meer in ’t budget…

De eerste duik was weer even wennen. Ging op zich wel goed, vond alleen m’n “buoyancy control” wel lastig. Adem in en je gaat omhoog, adem uit en je gaat naar beneden. Probeer zo maar ’s op een plaats te blijven. Hierdoor verbruikte ik dus vrij veel zuurstof, maar heb toch nog 42 minuten kunnen duiken, naar 14 meter diepte. Was een erg mooi rif, had een grote schelp gezien waar zelfs een klein mens in zou kunnen passen. Als je er dichtbij komt klapt ’t ie ineens dicht, dus niet je hand erin steken. Heb natuurlijk wel ff de zachte binnenkant gevoeld, maar dan bovenop de schelp. Erg gaaf. Daarnaast veel mooie vissen (Nemo) en veel levend koraal.

Vervolgens lunch op de boot en toen de tweede duik gemaakt. Ik zei tegen de gids dat ik nou wel ’s een ‘Seaturtle’ zou willen zien. Nog geen vijf minuten later gebeurde dat ook echt. Wat een gaaf beest is dat! Even over z’n schild gekrapt met m’n nokkels, schijnen ze lekker te vinden. Echt prachtig om te zien. En weer overal schitterend koraal en leven. Heb supergrote Zeekomkommers beetgehad, zo lang als m’n onderarm. En met m’n hand door ’t koraal gegaan. Had m’n drijfvermogen nu veel beter onder controle en genoot van de onderwaterwereld. Ik baalde dan ook wel een beetje toen we weer omhoog gingen, had nog geen zin. Wederom 42 minuten gedoken. Jammer dat ik geen fotocamera had gehuurd, had mooie foto’s kunnen maken. Nu moet ik dus nog een keertje terugkomen…

Op de terugweg een tijd met de gids zitten kletsen en daarna naar ’t hostel. Daar weer met onze groep Hollanders zitten kletsen en een biertje gedaan. Na ff gedouched te hebben heb ik de twee Hollandse meiden die nog op m’n kamer zitten (Anita en Manon) mee op sleeptouw genomen naar de Lagune, waar ’t net donker begon te worden. Leuk om daar mensen zitten te kijken. Vervolgens gratis gegeten in The Woolshed en daar ff zitten kletsen. Daarna naar de Mac voor een ijsje (en nog wat extra’s, had nog honger) en toen over de boulevard gelopen. We waren een beetje op onze hoede voor Krokodillen, want die zitten aan ’t strand hier. D’r staan waarschuwingen dat je niet moet gaan zwemmen en ook niet te dicht bij ’t strand mag kamperen. Onderweg kwam er ook nog een reddingshelikopter aangevlogen die naast ons ging landen, dus we zijn weer lekker gezandstraald. Wat een wind komt er van zo’n ding af. Toen naar een relaxedte kroeg gegaan, waar we op de eerste verdieping de hele avond buiten op ’t balkon hebben gezeten. Ik was zo slim om een ‘jug’ met bier te bestellen, dacht er drie glazen uit te kunnen halen. Alleen deze was echt supergroot, weet echt niet meer hoeveel glazen d’r nu uit gingen. Vervolgens teruggelopen naar ’t hostel en om iets van twee uur eens m’n bed maar eens in gedoken.

05-03-2011 Lekker lui dagje
Wederom opgestaan met een kater, maar mij daardoor niet tegen laten houden. Ontbijtje gemaakt en daarna m’n Greyhound naar Townsville geboekt en een hostel. Ben benieuwd wat er daar te doen is. Je kunt een trip maken naar Magnetic Island, schijnt erg mooi te zijn. Wellicht doe ik dat met een overnachting erbij, hangt er vanaf hoe duur ’t is en hoe dingen lopen. Daarna ff een was gedraaid, samen gedaan met de dames (dan ben je toch weer wat goedkoper uit). Vervolgens ’t zwembad ingedoken, ff afkoelen. Daar kon ik weer wat actiever worden, je wordt zo sloom van de hitte. Toen ff boodschappen gehaald en gelunched (met Manon maïskolven gekookt, weer ’s wat anders). Vervolgens weer ’t zwembad in, Friends gekeken en gelezen.

’s Avonds met de meiden naar de Lagune gegaan (eerst bij de Mac wat gehaald, daar kwam ik ook de divemaster weer tegen). Was weer erg mooi daar, we hebben gezwommen in de regen en wat foto’s gemaakt. Uiteindelijk was ’t donker, dus terug naar t hostel, omkleden en gratis eten halen bij The Woolshed. Wederom naar de Mac voor een ijsje en bij de lagune gezeten. Vervolgens weer naar dezelfde kroeg waar we gisteren zaten, weer op ’t balkon gezeten. Nu in plaats van een ‘jug’, maar een gewoon glas bier besteld. We zaten goed, want d’r was net een harde regenbui losgebarsten. Er schijnt over een week trouwens ook een cycloon deze kant op te komen. Ik hoop dan al genoeg naar ’t zuiden afgezakt te zijn om er minder last van te krijgen. Terug in ’t hostel nog ff gelezen. Ik begin Cairns met de dag leuker te vinden, zou hier graag nog eens terugkomen voor een duikvakantie! Morgen de regenwouden in met een echte Ozzie, ben benieuwd wat ik daar mee ga maken. Wel vroeg op, hij komt al om 7:20…

06-03-2011 Captain Mattie’s Barefoot Tour
Pfoe, had weer ’s weinig geslapen. Ging er gisteren om iets van half een in en er weer om half zeven uit. Heb al een paar korte nachtjes op een rij gemaakt, dus kon ’t nou wel merken. Anyway, afscheid genomen van Manon en Anita, die gaan naar Cape Tribulation in ’t noorden en werden tegelijkertijd opgehaald. Ik ging dus met Captain Mattie op stap. Weet niet hoe de verdeling is hier in Cairns, maar volgens mij zijn er tien vrouwen per man in deze stad. De hele bus zat vol met meiden en er wij waren met twee jongens. Weinig Nederlanders deze keer, eentje maar. Daar wel een poosje mee opgetrokken, je zoekt elkaar toch op. De tour begon al vrolijk, iedereen moest antwoord geven op vijf vragen: hoe heet je, waar kom je vandaan, hoe oud ben je, wanneer verlaat je Cairns en vouw je je w.c. papier op, of maak je er een prop van? Da’s ook een manier om ’t ijs te breken! De vouwers waren ruimschoots in de meerderheid.

We hebben een erg leuke toer gehad. Mattie vertelde van alles over het gebied waar we doorheen kwamen (Alberton Tableland), over grote vogels (niet struisvogels of emus), krokodillen (die zitten er dus echt aan ’t strand), de orkaan die hier onlangs is langsgekomen en weet ik allemaal wat meer. Die man bleef echt de hele dag aan ’t praten, was erg leuk! Ik moest erg lachen om sommige dingen. Volgens hem zijn alle koeien gek en proberen ze ons mensen aan te vallen. Bij elke koe die we zagen had ’t ie weer andere opmerkingen (die doen net alsof ze ons niet zien, die staan samen over ons te praten, die houdt ons in de gaten).

We zijn de bus uitgegaan bij een mooi kratermeer, dat water kon je gewoon drinken. Gelijk d’r ff ingedoken, was prima. Achteraf bleken we tussen de krokodillen te zwemmen, dat had de gids niet verteld omdat we anders niet meer zouden durven. Gelukkig waren ’t zoetwater krokodillen, die zijn ongevaarlijk. Heb ze trouwens niet gezien. Daarna ff een goed ontbijt met veel fruit. Vervolgens naar een waterval gereden en daar ook ff gezwommen. Daarna naar een enorme gat in de grond, een krater van een vulkaanuitbarsting. Nog een waterval en toen zijn we gaan lunchen bij de locale pub. Aparte gasten, die locals. ’t Was druk in de stad, d’r stonden wel zes auto’s!

Na de lunch naar de volgende waterval, een hoge. Hier zijn we naartoe gezwommen, hebben we achter gestaan en zijn er vanaf daar zelfs onderdoor gezwommen! Ik dacht dat de hel los zou breken op ’t moment dat je er onder kwam, maar eigenlijk voelde ik niet zo veel. Je moest wel zorgen dat je er onder dook, anders zou dat kletterende water goed zeer doen op je kop. Was in ieder geval een erg mooie ervaring. Daarna hebben we nog wat watervallen aangedaan en was ’t inmiddels begonnen te regenen. De laatste plek was een stukje lopen door ’t regenwoud en daar kon je goed zien hoe de cycloon had huisgehouden. Normaal gesproken kon je daar de lucht niet zien door de begroeiing, maar nu was ’t vrij kaal. In ieder geval mijn eerste keer in een regenwoud, dus vond ’t erg prachtig. Deed me aan Burgers Bush denken, dat hebben ze goed nagemaakt. We waren ook nog door bananenplantages gereden, suikerrietvelden en theevelden. Uiteindelijk nog een keer gegeten, wederom met veel fruit. Nog gevraagd waarom de bananen zo duur zijn in dit land, wel $ 6,- per kilo! Komt ook nog door de orkaan, bijna alles is kapot gewaaid.

Nadat ik bij ’t hotel was afgezet ff gedouched, bij de Mac gegeten en bij de Lagune gezeten. De rest van de avond op m’n laptop gezeten, stukkies schrijven en foto’s uitzoeken. Heb van twee Duitse jongens mooie foto’s van ’t duiken gekregen (Seaturtle!). Het is nu trouwens flink aan ’t stormen. Wat kan het hier regenen zeg! Morgen uitchecken en zes uurtjes bussen naar Townsville.

07-03-2011 Ken je die mop van die jongen die naar Townsville ging…
… Die ging niet!

Vanochtend inpakken en uitchecken, had mazzel, want kon wat langer in m’n kamer blijven. Eerst maar eens nieuwe slippers gekocht, dat was echt nodig. Ik was naar de Target gelopen in ’t grote winkelcentrum en heb daar voor $10,- een nieuw paar gekocht. Niet echt mooi, maar loopt wel lekker. De oude meteen maar weggegooid. Daarna wat buiten rondgehangen en gelunched.

Ik had vannacht een unicum, sliep voor ’t eerst in vier maanden tijd weer eens alleen op een kamer. Lekker rustig, dat dan weer wel. Eigenlijk goed toeven hier: voor $18,- per nacht een 9 persoons kamer met badkamer tot m’n beschikking… Maar goed, dat heeft ook een reden. De wegen zijn weer eens overstroomt en de bus was geannuleerd. Ik wist dat niet, dus heb een mooie tocht met al m’n spullen door ’t hete cairns kunnen maken, en weer terug. Pfoe, dat was zweten! Gelijk maar ’t zwembad ingedoken en daarna een koud biertje gedronken.

Na ’t biertje was ik wel erg gaar, dus een film gekeken. Daarna wat foto’s uitgezocht. Jasmijn wil er een paar hebben, dus ik heb alle foto’s bekeken van mijn reis voor een eerste selectie. Dit alleen zijn er al 230 (die ik heb uitgekozen). Moet er dus nogal wat, maar d’r zitten echt vet mooie tussen. Inmiddels was ’t bijna donker, dus wederom naar de Mac gelopen en bij de Lagune gezeten. De rest van de avond waarschijnlijk op ’t laptoppie. We zien wel hoe ’t loopt… Morgen eerst maar ff bellen met ’t Greyhound station voordat ik weer op pad ga met een volle backpack. Wordt vervolgd.

Nog ff wat reacties:

@ Yvonne: Ik probeer de natuurrampen nog steeds te ontwijken hier ;-) Hoop dat je deze foto’s ook weer de moeite waard vindt! Groetjes terug in Oostenrijk!

@ Piet: Jazeker, Nederland is ook goed toeven. Jij weet er ook alles van, altijd maar in andere landen. Ik zal nog ff genieten en kom jullie spoedig weer opzoeken.

@ Hillie: Gaaf, verse zalm! Sorry voor de opmerking over oude mensen in hostels, hoop in ieder geval dat je genoten hebt van je tijd daar! En als ze over je roddelen, je ziet ze toch nooit meer ;-)

@ Petra: Bedankt voor je reactie, vind ik erg leuk! Ik hoop nog eens bij jullie langs te komen om onder ’t genot van een bbq nog wat foto’s van je zoon te kunnen laten zien ;-)

@ Jacques: haha, het lukt me niet om je opmerking te begrijpen, hoe vaak ik ‘m ook lees. Groetjes!

• 07 Maart 2011 - 10:46

Jeroen En Mark:

Yooo vakantieganger,

Je komt wel steeds eerder terug zeg, maar ja zonder geld......

Als je geld nodig hebt moet je even bij mark aankloppen.
    Klinkt goed Cairns, wel leuk al dat duiken maar voor de portemonnee wel iets minder.

Giorgio is net vertrokken naar Thailand voor een half jaar, dus als je hem nog wilt opzoeken dan geven we je zijn adres wel even.
    Geniet nog maar even van het weer, hier is het koud dus dat belooft wat als je terug komt.

Mzzls uit U-town,

Mark en Jeroen

• 07 Maart 2011 - 10:48

M&J:

PS: die brunette in het roze ziet er wel lkkr uit!

• 07 Maart 2011 - 11:47

Tom W. :

He lelijcken draeck!
    Wat een reisverhalen weer! Zo te horen heb jij wel echt een freaking mooie tijd beleefd daar ! Het klinkt allemaal erg goed in ieder geval, zou bijna jaloers op je worden! :)
    Haha, ik sluit me bij Mark en Jeroen aan dat er EINDELIJK eens een foto tussen zit waarop vrouwen te zien zijn!
    He gast, ik hoop je snel te zien als je weer op Nederlandse bodem staat om uiteraard bij te gaan borrelen en bij te lullen !
    Trouwens, volgens mij heb ik dit al eerder verteld: we zoeken 2 nieuwe huisgenoten, 1 jongen en 1 meisje, er is 1 kamer bij met heel veel licht.. haha denk er maar over na en ik hoor het wel :D !

Tom

• 07 Maart 2011 - 11:51

Joep:

Hey Ouwe,

Goed om te lezen dat je je prima vermaakt. Super van je duik!! Mooi man, ben wel jaloers, had ik ook wel willen zien. Hier in NL weer aardige temp. 7graden :$ maar wel weer lekker thuis te zijn...

Veel plezier en tot snel

• 07 Maart 2011 - 12:14

Ome Eejk:

nou guido
    als je terug gaat voor een duikvacantie dan ga ik mee
    veel plezier nog in je resterende 5 weken

• 07 Maart 2011 - 14:35

Jasmijn:

Weer een mooi verhaal! En veel mooie foto's! Ja, Jessica en ik zijn best wel jaloers, maar gelukkig hebben we gisteren ook kunnen genieten van een lekker zonnentje! (Jammer genoeg niet zulke mooie dingen gezien)
    Hopelijk heb je geen last van die cycloon, probeer dan maar gauw wat zuidelijker te gaan!
    Ik wacht nog steeds op je foto's! ;-)
    Zoals je al zei in een sms; het lijkt mij ook wel wat ja. Alleen 's avonds op moeten letten waar je loopt is wat minder....
    Nou, tot over 4 weken alweer!
    xxx

• 07 Maart 2011 - 18:51

Erna Je Moedertje:

Ha '"bijna geld op mannetje"" wat een gave foto,s weer. zo.n gewone foto van een thermometer van 37gr, is ook erg gaaf. Neem zo.n seaturtle voor me mee, past vast wel in de vijver hier.
    Wat ben je al mooi bruin, en de foto van de waterval is ook mooi.
    Die captain Mattie kom ik liever niet in het donker tegen(grapje) zal best wel een coole gast zijn.
    Ze zeggen dat je altijd op het hoogtepunt moet stoppen, (met reizen dan) dus wat dat betreft doe je het goed.Begint al een klein beetje voorjaar te worden nu, dus je kunt thuiskomen.winter is bijna voorbij, blijft nu ook al tot 7 uur licht, en dan gaat de tijd straks ook nog vooruit. mzzzzzllll.

• 07 Maart 2011 - 19:43

Hillie:

Dat wil ik ook !!! Zwemmen onder een waterval door. Machtig hè, zo'n regenwoud ? Dat voelde toch zeker ook wel klam.

• 07 Maart 2011 - 19:55

Lisanne En Daan:

Hoi Guido als jij daar met onze papa gaat duiken willen wij ook wel mee. Groetjes van Lisanne, Daan en Sylvia

• 11 Maart 2011 - 21:07

Piet:

Ha Giep,nog ff en je bent weeerthuis.
    Regen zul je hier wel krijgen,maar geen woud. Gaat nu wel opschieten,
    maar dan ben je nog een mooie tijd weggeweest. Wij hebben er in ieder geval ook mooie foto,s aan over gehouden. Geniet nog die laatste weken